Verdidokument
Vedtekter
Kolonihager i Europa
Kretsstyret 2016/2017
HMS-mal

Kolonihager i Europa


Bilde fra Volkstuinpark i Amsterdam
De er omkring tre millioner organiserte kolonihaver i Europa. Spesielt Tyskland og Polen har mange kolonihaver, men de finnes i stort antall også i Nederland, Danmark, Sverige og USA.

I England kjenner vi til "alllotment gardens" fra midten av 1700–tallet og det er fortsatt aktivitet i alle kolonihagene i London og andre byer. Gjerne midt i byen. Du kan finne en i London som ligger like ved Putney, over brua og til venstre i biskopens hage.

Danmark:
Den eldste danske kolonihaveforening er den nå fredede Hjelm i Aabenraa. Haveforeningen Vennelyst er Københavns eldste, og den tiltrekker seg hvert år utenlandske turister til omvisning.
De første hus var pittoreske lysthus med tårn og spir. De måtte i 1930–årene vike for rekkehus, som folk bodde i om sommeren. Man snakket om fordkassearkitektur, fordi Ford–biler kom i kasser fra USA til Sydhavnen i København, hvor de ble samlet og forskalingen ble brukt som byggematerialer. Også i dag benytter mange kolonihaveeiere gjenbruksmaterialer til hyttene.

Her finner du noen lenker til kolonihager og foreninger i Europa:Oslo krets av Norsk kolonihageforbund, org.nr: 989 823 817, e–post: oslokretsen@kolonihager.no, Hammersborg torg 3, 0179 Oslo, tlf. 22110090
Utviklet av Intellicom